Please wait while JT SlideShow is loading images...
Cerita-cerita Quran yang Menakjubkan Jilid 2Cerita-cerita Quran yang Menakjubkan Jilid I950 TAHUN DAKWAH NABI NUHKalimah Allah untuk Siapa?Ketika Kematian Datang Begitu Indah
Please wait while JT SlideShow is loading images...
Kekuatan & Dahsyatnya Tahajud dan SubuhKalimah Allah untuk Siapa?Fiqh WanitaKekuatan dan Dahsyatnya Solat DhuhaPeribadi Nabi Anugerah SuciYa Allah Jadikan Dia Pendampingku

Kempen Selamatkan Ummah

Kempen Selamatkan Ummah, Bedah Buku '' KALIMAH ALLAH UNTUK SIAPA?, Disampaikan oleh Ustaz Abdul Rahman Iskandar (NYPD ISMA KOTA BAHRU), Penganjur bersama oleh ISMA KOTA BAHRU, ARUS BARU, MASJID AR-RAHMAN DAN MASJID AN-NAJAH.

Read more...

Isu kalimah Allah terus dipolitikkan

PADERI Lawrence Andrew, Pengarang The Herald dikatakan membuat kenyataan supaya semua gereja Katholik di Selangor terus menggunakan kalimah 'Allah' dalam perhimpunan mingguan mereka.

Dalam pada itu Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) telah bertindak merampas 351 naskhah bible versi Bahasa Melayu dan bahasa Iban yang mengandungi kalimah 'Allah' dalam serbuan di premis Persatuan Bible Malaysia di Jalan Gasing, Petaling Jaya.

Read more...

Tingkat fokus murid dalam pembelajaran

Pengaktifan otak tengah berupaya menguatkan memori murid dan membolehkan mereka lebih fokus dalam pelajaran.

Pengarah NHA Management And Consultant, Dr. Norlee Hazaniza Ahmad berkata, antara faedah lain setelah otak tengah diaktifkan termasuklah murid akan mempunyai keyakinan diri yang tinggi, mampu mengawal emosi lebih baik, mempunyai daya kreativiti yang tinggi dan kefahaman yang cepat.

Read more...
Copyright © almihrab.com.my 2014. All Rights Reserved.
Enlighting People for Better Life

Almihrab Publications Sdn Bhd,
No 21-1, Jalan Cempaka SD12/2,
Bandar Sri Damansara, 52200
Kuala Lumpur, Malaysia
Tel  : +6 03- 6272 4270   Fax:  03 6275 4194

You are here: