Please wait while JT SlideShow is loading images...
Please wait while JT SlideShow is loading images...
Kekuatan & Dahsyatnya Tahajud dan SubuhKalimah Allah untuk Siapa?Fiqh WanitaKekuatan dan Dahsyatnya Solat DhuhaPeribadi Nabi Anugerah SuciYa Allah Jadikan Dia Pendampingku

AKIDAH DIJULANG UMMAH GEMILANG

Alhamdulillah, bersyukur ke hadrat Allah SWT kerana memberi kita peluang untuk meneruskan semangat hijrah Rasulullah SAW, menuju prestasi dan kualiti yang lebih baik, serta membina hubungan yang akrab dengan Allah SWT. Peristiwa hijrah telah berjaya mengungkap kejayaan Rasulullah SAW dalam membangunkan aspek keinsanan, kenegaraan dan ketamadunan ummah dengan berpaksikan akidah yang teguh.

Read more...

HIJRAH MENGUKUH SOLIDARITI UMMAH

Kita sudah berada di penghujung tahun 1436 Hijrah dan Tahun Baharu 1437 Hijrah pula bakal tiba pada 1 Muharram nanti. Cepat sungguh masa berlalu dan meninggalkan pelbagai peristiwa yang berlaku, sama ada yang mengembirakan atau yang menyedihkan.

Read more...

Mekah pusat bumi dan ibadat

MEKAH atau juga disebut Bakkah, tempat di mana umat Islam melaksanakan ibadah haji dan umrah terbukti sebagai tempat yang pertama diciptakan Allah SWT dan sebagai pusat bumi. Nabi SAW bersabda maksudnya: "Adalah sama tengah bumi itu ialah kaabah".

Read more...

Copyright © almihrab.com.my 2015. All Rights Reserved.
Enlighting People for Better Life

You are here: